Доктор Мун: Семейните ценности и разрешаването на социалните проблеми

Сан Мьон Мун:
Семейните ценности и разрешаването на социалните проблеми


С разпадането на семейните ценности рязко се увеличава процента на децата, които израстват без баща. От 17% през 1970 г. той вече надминава 40%. А проблемите с престъпността, наркотиците, алкохолизма, самоубийствата при такива деца са 10-15 пъти по-големи отколкото при деца израстнали в семейства с двама родители.

Това са последствията от културата на свободния секс и развода. Ясно е до какъв разрушителен социален ефект те доведоха света само за 50 години. Репорт на Съвета на Американските семейства от 1995 г. заключава, че разрешението на повечето социални проблеми се намира във възстановяването на културните стойности свързани с брака и семейството.


Като професор по религия, Кромуел Крауфорд пише: "Докато другите лидери говорят за семейните ценности, преп. д-р Мун ги създава... Като учен в областта на сравнителната религия, аз намирам, че едва ли има друг религиозни лидери, които са направили повече за каузата за диалога между религиите от преп. Мун."


"Докато другите лидери говорят за семейните ценности, преп. Мун ги създава. "
Професор Кромуел Крауфорд
Професор по религия, Университета на Хавай, САЩ

Не е ли възхитително, че последователи на преп. Мун вярват, че всяко дете трябва да бъде обичано и израстне отгледано от верни и любящи родители. Д-р Мун твърди, че за да разрешим социалните пролеми, всеки дом трябва да бъде изпълнен с мир, любов и хармония.

Но освен това Обединителите вярват, че светът трябва да се превърне в "Едно обединено семейство", с Бог като наш всеобщ родител.
Те вярват, че за истинската любов няма бариери; било то религиозни, национални, расови или културни. Любовта може да разреши всички човешки проблеми и тази любов трябва да започне чрез революция на сърцето и Любовта в семейството.

Съвсем естествено според членовете на Семейната Федерация, "Преподобния и г-жа Мун са първите Истинските Родители, възстановяващи семейството и рода според първоначалния Божии идеал."

"Кой може да разбере прескръбното, болезнено сърце на Бог?", пита преп. Мун. "От грехопадението Бог загуби Своята потомствена линия, загуби децата Си и бе принуден да предаде управлението на нациите и света на Сатана." История става доминирана от егоизъм, свободен секс и недоверие, които не позволяват Бог да присъста в нашите взаимоотношения.

Според Сан Мьон Мун сватбената церемония би трябвало да "облекчи Божията скръб, причинена от Грехопадението на Адам и Ева". Когато семейна двойка съчетана от две вражески нации, раси или религии се обединят в любов, историята на неприязън и болка ще бъде разрешена веднъж и завинаги. Бъдещите поколения няма да носят бариерите от миналото в сърцата си.

"Като учен в областта на сравнителната религия, аз намирам, че едва ли има друг религиозни лидери, които са направили повече за каузата за диалога между религиите от преп. Мун."

Професор Кромуел Крауфорд
Професор по религия, Университета на Хавай, САЩ

Обединителната църква, обаче, бързо попада под яростни атаки за анти-комунистическата си дейност. Основателят на Обединителната църква, д-р Сан Мьон Мун е известен с ключовата си роля в падането на комунизма. "Ако преп. Мун не бе основал вестник Вашингтон Таймс - Washington Times през 1982 г., много повече проблеми биха настъпили в западния свят", свидетелства г-н Оямада.

С публикуването на Вашингтон таймс "започна нова конфронтация в Съединените щати. Всички ненаказани, насилствени дейности на комунистите, които са били покрити от либералната преса, започнаха да бъдат проучвани и изобличавани. Така вестникът на д-р Мун, Вашингтон таймс ", изиграва ключова роля в премахването на комунизма и мирното разпадане на Тоталитаризма.

Християнството обаче бе объркано, разпокъсано и бързо попада под манипулациите на атеистичните комунистически сили. На Комунистически страни дори е разрешено от запада да се промъкнат на Организацията на обединените нации. Световния съвет на църквите се превръща в инструмент на комунистическата пропаганда. Преп. Мун остава като единствената надежда за спасяването на този объркан свят.

Както може да се и очаква, църквата на преп. Мун изпада под яростни атаки. Обединителите са непрестанно обвинявани и бомбардирани от манипулирана негативност. Стотици членове са били поставени под невероятен натиск и промиване на мозъка от така наречената "анти-култ" фанатици. Разбира се мнозинство не се поддават на този натиск, затова "Анти-култ" активистите прибягват до използване на наркотици и мъчения за да ги накарат. Те държат членове дълги години под домашен арест, в отчаян опит да ги направят негативни срещу църквата. Когато това става известно на обществеността съдебно решение спира тази зла и нечовешка практика.

Ако някой има искрено сърце и иска да знае истинските факти, следващия път, когато виждам билбордове, на входа на кампуса рекламираните семинари и вечерни програми от членовете на семейството федерация, спрете и да ги чуе.

Ако вие сте член на Обединителната Църква и познавате учението на преп. Мун споделете вашата история в коментар.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
империята на мун, секта на муун, църква муун, мун обединителна църква секта, секти, църква, вяра, учение, муун, империя на мун секти сектите религия
Семейната федерация за световен мир и обединение (СФСМО) е съставена от над 120 милиона семейства стремящи се да въплатят идеала на истинската любов и установят мирен свят и единство между всички хора, раси, и религии, каквато е и визията на Преп. Сан Мьон Мун. Мното от членовете на СФСМО приемат учението на д-р Мун, Божествения принцип, и се наричат Обединители.