Империята на Мун е определена като най-успешната религия на 20 век

империята на мун, секта на муун, църква муун, мун обединителна църква
Д-р Мун получава почетната награда "Корона на мира".

2001 г. Сената на САЩ: Д-р Мун получава почетната награда "Корона на мира".

Най-успешната нова религия на 20 век

Световни Новини 2008

Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Мун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Милиони вече осъзнават ползата от усилията на д-р Мун за Световен мир; империята на мун, секта и други наименования от миналото са използвани от тези които лично не са запознати. В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Средището на тяхната дейност е Посолството на мира в центъра на София. Онсовна част от дейностите на така наричаната Обединителна църква, която всъщност не е църква, а ядро от неправителствени организации са различни конференции и проекти целящи постигането на мир и издигане на семйните стойности.

Сан Мьон Мун, известен с обширната си дейност в областта на междурелигозния диалог получи най-високо признание за усилията си в полза на мира на Капитъл Хил, сената на САЩ, 2001. Вестник Ню Йорк Таймс го нарича „Пророк”, „Горящ храст не нуждещ се от плочи” (Август 2006). Тук са представени само няколко от хилядите изказвания на политици, учени и теолози възхищаващи се от постиженията и усилията на д-р Сан Мьон Мун.

„Има много неразбиране в медиите относно работата на Преп. Мун, но той и семейството му практикуват това което проповядват; живот за благото на другите и изграждане на здрави семейства,” заяви Пастор Берет от Божията църква в Чикаго.

В миналото Корейския религиозен лидер работи усилено за обединение на религиите в борбата с атеистичния комунизъм. В последствие той става водеща фигура във борбата с аморалността, отново мобилизирайки представители от всички религии за съвместни действия. Д-р Мун и неговите организации са лидери в усилията за Световен Мир, чрез преодоляване на етническата и религиозната омраза. Проектите които той организира в Близкия изток, Middle East Peace Initiative, успешно обединяват лидери от трите братски - Аврамови религии; Християни, Мюсулмани и Евреи.

Сенатор на Сан Франциско, Амос Броун: “Както всички пророци той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун.” Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата.

Джон Уинфрей, Старши пастор в Баптистката църква:

“Той може да обича хората които не се съгласяват с него. Това е нещо голямо. Има много малко такива духовно велики хора, които могат да прегърнат някой с абсолютно противоположна вяра и да говорят с него.”
“Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си.”

Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа:
“Запознайте се с обхвата на дейностите на д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.” - Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа


Изказвания на религиозни учени и теолози


Д-р Харви Кокс
Протестантски теолог, Харвърд Дивинити Скул

Това е движение което съумява да комбинира религиозна универсалност, Петдесятна активност, любящи и подкрепящи семейства и програма възнамеряваща да изгради царството Божие на земята. Такава потентана комбинация не може да бъде отхвърлена лековерно.

Д-р Ниниян Смарт
Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, US

Забележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Мун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери. Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания. Въпреки че той и последователите му утвърждават истинноста на техния светоглед, това по никакъв начин не им пречи да дадът свобода в най-висша степен на тези чиито традиции се различават от неговите идеи.

Йосиф Фишър
Йезуитски свещенник и религиозен социолог, Автор на книгата Святото семейство на Татко Мун

От статията Брака, Семейството, и Сан Мьон Мун:
Докато брачните съветници и пасторите трият ръце в недоумение пред разпаднето на семействата, Обединителната църква предлага разрешение. Семействата с център Бог не е просто красив лозунг или духовен идеал предложен от църковните лидери. Това е есенцията и корена на общността на вярващите в църквата. Това е също дълбоко мотивираща система за възстановяване на брачната вярност и семейната стабилност в съвременното общество.Каквото и да казват като критика за Обединителната църква като социално и религиозно движение, трябва да се признае неговата систематична програма за възстановяване на морала, сексуална чистота преди брака, молитвена подготовка за създаването на семейство, готовност да се приеме водене при избора на партньор, брачна любов отразяваща любовта на Бог, и предаване на духовно съвършенство на децата. Обединителната църква подчертава, че религията е моралната свръзка за семейната солидарност, и че семейството е моралната основа на обществото.

империята на мун, импер
Муун Сан Мьон: Най-противоречивия и успешен "Миротворец"
Истинската Любов: Думи на Учителя Мун
Муун: Принос за мирните преговори със Северна Корея
Коментари относно Биографията на Преподобния Муун
ията на мун, църква муун, секта муун

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
империята на мун, секта на муун, църква муун, мун обединителна църква секта, секти, църква, вяра, учение, муун, империя на мун секти сектите религия
Семейната федерация за световен мир и обединение (СФСМО) е съставена от над 120 милиона семейства стремящи се да въплатят идеала на истинската любов и установят мирен свят и единство между всички хора, раси, и религии, каквато е и визията на Преп. Сан Мьон Мун. Мното от членовете на СФСМО приемат учението на д-р Мун, Божествения принцип, и се наричат Обединители.